Terrazzo

De geschiedenis van Terrazzo
Terrazzo een product wat zijn naam al eeuwen geleden heeft gekregen, is ontstaan in de vijftiende eeuw en vindt zijn oorsprong in het prachtige Italië.

In de vijftiende eeuw bedachten Venetiaanse arbeiders een praktische toepassing voor het afgekeurde materiaal en het rest materiaal uit de marmergroeve. Ze pasten een techniek toe om zo de terrassen rond hun huizen te plaveien.
Uiteindelijk hebben de Italianen dit door ontwikkeld tot terrazzo. In de kerken waar veel marmer en graniet werd gebruikt bij de bouw, storten zij het restmateriaal mee in de betonnen vloeren. Als er veelvuldig over de vloer werd gelopen, werd deze als het ware een soort van gepolijst. Hierdoor werden de marmerdeeltjes en kleine stukjes graniet zichtbaar en gaf een prachtige schittering.
Dit viel bij de mensen zo in de smaak, dat er besloten werd tot het maken van meer producten. Zo kwamen er aanrechtbladen, keukenbladen, vloeren, vazen en ga zo maar door.
Terrazzo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een luxe en duurzaam product.

Eigenschappen van Terrazzo
Terrazzo producten zijn naadloos toe te passen en het materiaal is niet glad. Dit is ideaal voor bepaalde vloeren. De ondervloer is vaak geen probleem, het is zelfs toe te passen op bestaande houten vloeren. Doordat terrazzo waterdicht is, hoeft u niet bang te zijn voor lekkages. Daarnaast is terrazzo ook een makkelijk product. Het is makkelijk schoon te houden en gemakkelijk in onderhoud. Hierdoor dus ook ideaal voor aanrechtbladen, badkamervloeren, keukenvloeren en alle ruimten waar hygiëne op prijs wordt gesteld.
Tevens kunt u de keuze maken uit elke gewenste kleur en tevens is het mogelijk om kleurencombinaties maken en zelfs om patronen te laten leggen. Zo is het voor iedereen een geweldige en duurzame keuze. Met ons Nederlandse klimaat in ons achterhoofd, is het wel belangrijk om te melden dat vloerverwarming perfect toe te passen is bij terrazzovloeren.

Perfecte keuze is terrazzo
Terrazzo is dus een perfecte keuze als het u gaat om een makkelijk product, dat goed te onderhouden is, hygiënische is, slijtvast en duurzaam is. Lijkt het product terrazzo u ook wel ideaal. Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan. Wilt u liever eerst nog wat informatie, bekijk dan onze site of neem contact met ons op. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht van ons.