Onderhoud van Terrazzo

Hoe maak je Terrazzo Aanrechtbladen schoon?
Na het slijpen van het aanrechtblad, behandelen wij deze met een beschermlaag. Doordat het terrazzo aanrechtblad veelvuldig wordt gebruikt, is het aan te raden om dit beschermingsmiddel regelmatig aan te brengen. Dit houdt in dat u eens in de maand / twee maanden, met een zachte doek het beschermingsmiddel in het terrazzo aanrechtblad wrijft. Op deze manier kunt u heel lang plezier beleven van uw aanrechtblad.
Probeer er rekening mee te houden om producten als azijn, citroensap, zure en mousserende dranken niet te morsen op het aanrechtblad, dit kan hele nare vlekken geven, die alleen te verwijderen zijn door het blad opnieuw te laten slijpen. Mocht het toch gebeuren, probeer dit dan zo snel mogelijk op te nemen met een doek, door de beschermlaag duurt het even voordat de zuren het terrazzo bereiken. Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe maak je de terrazzovloer schoon?
Het beste om je terrazzo vloer mee te reinigen, is met groene zeep op basis van lijnolie. Gebruik nooit een reinigingsmiddel dat enige vorm van zuur (zoutzuur), chloor of een schuurmiddel bevat, dit tast het terrazzo ontzettend aan. De vloer zal dan opnieuw geslepen moeten worden, om deze weer goed te krijgen.

Jaarlijks onderhoud aan Terrazzo?
Tevens is het handig om eens per jaar / eens in de twee jaar, de vloer een goede onderhoudsbeurt te geven. Wij komen dan bij u langs, controleren de vloer en polijsten deze opnieuw voor u, waardoor u vloer in uitstekende staat blijft!

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.